Leitz

Brand Leitz vam može pomoći da opremite kućni ured potrebnim proizvodima

Rad u kućnom uredu postaje sve popularniji. Čak i stalno zaposleni ne žele više raditi bez redovnih dana kod kuće. No, radno mjesto u vaša četiri zida nudi više od prednosti. Kako kućni ured ne bi bio teret, važno je zdravo razdvajanje privatnog života i posla.

Prednosti su očite: nema vremena putovanja s napornim prometnim gužvama i radom koji se može kontrolirati bez stalnog ometanja kolega, zaposlenika ili suradnika.

Međutim, zbog bliske prostorne veze između posla i doma važno je održavati jasne granice i stvoriti strogu podjelu između radnog vremena, razdoblja opuštanja i slobodnog vremena. Iskušenje je preveliko da biste obrisali prašinu ili oprali rublje, iako sjedite na važnom zadatku koji zahtijeva apsolutnu koncentraciju. S druge strane, rijetko se prave pauze, a radno vrijeme izuzetno rasteže, jer je računalo tik uz ručak, a na posljednje e-mailove odgovara se prije nego što zaspe u krevetu.

Radno mjesto u vlastitom životnom prostoru stoga može otežati jasnu usredotočenost na zadatke i produžiti radno vrijeme na takav način da zapravo više nema kraja radnog dana. Stoga je važno da se za učinkovit rad i stvaranje prostora treba uspostaviti i pridržavati se nekoliko jasnih, individualno prilagođenih pravila.

Pravilo broj 1: Dosljedno upravljanje vremenom
Pravilo broj 2: Prostorno odvajanje
Pravilo broj 3: Pravite pauze

Leitz, europski lider u vrhunskim uredskim proizvodima prednjači u svim životnim stilovima i trendovima proizvoda s obzirom na održivos. Predviđanje i odgovaranje na trendove u industriji u ranoj fazi omogućilo je Leitzu da kupcima ponudi proizvode koji su im trenutno potrebni.

Nagrađen je s tri nagrade Red Dot Design Awards 2021. za inovativni asortiman proizvoda.